11 de novembre 2010

Higiene i salut

A l´assignatura de Coneixement del Medi hem encetat el tema de salut i alimentació. Demà farem un a pràctica a classe i recordarem com hem de rentar-nos les dents i practicarem altres hàbits higiénics que ens proporcionen Salut.

Recordeu que les dents són un tresor que hem de conservar tota la vida i per tant, hem de cuidar-lo, evitant cap malaltia amb l´ingesta excesiva de llepolies i aliments amb alts continguts en sucre. Ací vos deixe uns consells per a realitzar una higiene bucal adequada i eficàs.


Com rentar-se les dentsNo tinguis pressa. No corris. Ja t'hem explicat que la càries és un enemic que cal combatre. La millor manera de fer-ho és tenir sempre les dents ben netes, i per tenir-les ben netes, què cal fer? Doncs rentar-les. Rentar-se les dents serveix per eliminar les restes d'aliments que hem menjat o desorganitzar els bacteris que poden atacar les dents i que es troben a la placa bacteriana. També va bé per evitar malalties de les genives.

Recorda que per rentar-te les dents, no pots anar de pressa i corrents, sinó que has de fer una sèrie de coses que, tot plegat, et poden ocupar tres minuts.



Pas a pasAmb ordre i sense deixar-se cap racó:

Primer
: raspallar les dents en moviments verticals, començant per la geniva, des de baix i cap a fora, com si escombréssim. Haurem de raspallar la part de fora de la dent i la part de dins (veure l'esquema).
Segon: raspallar en forma de remolí els "sillons dentals" i els queixals que fem servir per mastegar. Cal que les fibres del raspall penetrin per tots els sécs que hi ha en aquesta zona, per evitar que s'hi quedin les restes dels aliments, i que els bacteris puguin començar a provocar una càries.
Tercer: netejar el coll de la dent i també l'espai entre dent i dent; per fer-ho, a vegades és necessari netejar els espais interdentals, on no pot arribar el raspall. En aquest cas, haurem de fer servir un fil (seda dental) per passar-lo entre les dents, o un raspall interproximal.
Quart: No oblidis raspallar-te la llengua. Per fer una bona higiene dental tenim dos aliats: raspall i dentifrici.
Ací trobaràs un munt de jocs per a practicar tots els continguts relacionats amb el tema que hem explicat a classe.








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada